Loungemöbler

Komplettera din uteplats eller altan med loungemöbler. Generellt sätt kan man säga att dessa möbler är lite lägre än andra utemöbler och fokuset ligger på att sitta skönt. Detta innebär vanligtvis också att dynorna är väl tilltagna och lite tjockare för att skapa en bekväm plats. Med hjälp av dessa kan du skapa en plats där du kan njuta av allt från lata stunder i solen till häng med vännerna. 

Vad ska jag tänka på när jag väljer loungemöbler?

När du väljer loungemöbler utomhus bör du framförallt tänka på hur mycket utrymme som finns och hur många sittplatser du vill ha. Genom att välja en loungegrupp eller ett loungeset med moduler får du en större möjlighet att anpassa utifrån platsen. Detta eftersom det blir en större flexibilitet då du kan bygga ihop modulerna själv och placera dessa där de passar. 


Loungemöbler i form av en soffa och ett bord stående på ett trädäck vid en pool.

Förenkla med en loungegrupp 

Funderar du på vad som passar dig? Genom att köpa en färdig loungegrupp så gör du det oftast lite lättare för dig själv. Du slipper kombinera ihop olika produkter och kan istället enkelt njuta av en paketlösning. Det finns såklart olika storlekar men överlag tar en loungegrupp lite mer plats, vilket passar bra på en stor uteplats. Vad som ingår kan också skilja sig åt, men vill du ha en snabb och smidig lösning är detta ett enkelt val som passar många. 

Loungemöbler till balkong

På mindre ytor, som en balkong, kan det ibland vara svårt att möblera och inreda. Det kan även vara svårt att prioritera vad som är viktigast. Som tur är finns det smidiga loungemöbler till balkongen som passar perfekt på en mer begränsad yta. Beroende på om det är en inglasad balkong eller inte kan du även behöva fundera på förvaring av dynorna. 

Skapa fler möjligheter med en loungestol eller loungefåtölj

En loungestol eller loungefåtölj kan skapa flera möjligheter för dig på din uteplats eller altan. Behöver du fler sittplatser till sommarhänget eller vill du sitta bekvämt i skuggan i trädgården? Tack vare att loungestolar är så pass lättplacerade kan du enkelt möblera om efter behov. 


Loungefåtöljer i konstrotting med ett mindre runt bord

Loungesoffa

En loungesoffa kan tillföra det lilla extra till din utomhusmiljö oavsett om det är i trädgården, på verandan eller balkongen. Luta dig tillbaka och njut av en härlig fika, en bra bok eller solens varma strålar. Det finns soffor i olika storlekar så att du enkelt kan välja utifrån hur många som ska få plats samt vilket utrymme som faktiskt finns. Om du får plats med det och vill ha lite fler sittplatser kan en hörnsoffa vara att rekommendera. Känner du fortfarande att en soffa inte räcker så kan du komplettera med andra utemöbler för att täcka ett större behov. Alternativt kan du investera i färdiga loungegrupper som snabbt och enkelt skapar en fin helhet. Här kan du läsa våra tips för hur du väljer rätt loungesoffa

Komplettera dina möbler med ett loungebord

Ett loungebord på uteplatsen eller i trädgården skapar såklart en trivsam och ombonad känsla. Men ett loungebord är också en oerhört praktisk möbel som kan användas till mycket. Du kan förslagsvis använda det som ett avlastningsbord där du kan duka upp massa godheter eller så kan du avnjuta en härlig fika där. 
Funkia loungegrupp, bygg själv - beige/sand dyna
10%
fr. 14180 kr fr. 15755 kr
Webblager
Vallmo fåtölj-set med dyna - rustik/sand
10%
till 14/4
8775 kr 9750 kr
Webblager

Vilket material bör jag välja?

Då dina loungemöbler står ute mycket och får utstå vissa påfrestningar som sol och regn kan det vara värt att fundera på vilket material du vill ha. Du bör även fundera på hur mycket du vill eller orkar underhålla möblerna. Vi på Sommarboden erbjuder flera olika material som teak, aluminum och konstrotting.

  • Teak är ett bra materialval om du letar efter tåliga och robusta möbler. Det du bör tänka på är att teak förändras med åren och övergår i en mer grå nyans. Därför krävs regelbunden inoljning för att behålla den rödbruna färgen.

  • Möbler i aluminium är både stilrena och praktiska då de lätt går att flytta omkring.

  • Konstrotting är en favorit hos många när det gäller loungemöbler ute eftersom de är nästintill underhållsfria och mycket vädertåliga. Du behöver inte heller tänka på vart du placerar dessa i trädgården då de tål sol och värme lika bra som regn och rusk. 

Generellt sätt gäller detta men du bör även dubbelkolla skötselråden för att hålla dina möbler hela och fina så länge som möjligt. Du bör även försöka förvara eller skydda dina loungemöbler under hösten och vintern så att du sen kan njuta av härliga dagar i möbler som är både komfortabla och snygga.

Grå loungesoffa med tillhörande runda bord ståendes på ett trädäck
Logga in
Are you in the right place?
Choose country
Continue to sommarboden.se