Solsegel

Med ett solsegel får du en vacker och flexibel solskyddslösning. Hos oss hittar du solsegel från Umbrosa. Umbrosas smarta system för infästning gör att alla sidor kan vara justerbara i höjd så att seglen enkelt kan vinklas utifrån solens läge. Välj mellan trekantiga eller rektangulära dukar i olika färger och storlekar.

Svart, trekantigt solsegel mot en vit vägg
Visar 1-5 av 5 artiklar
Ingenua solsegel, square 400x400 cm - Grey
11509 kr
Finns i lager
Ingenua solsegel trekantigt - flera utföranden
fr. 7629 kr
Beställningsvara
Ingenua solsegel, square 400x400 cm - Taupe
11509 kr
Beställningsvara
Ingenua solsegel, square 400x400 cm - Sand
16299 kr
Beställningsvara
Ingenua solsegel, square 400x400 cm - Black
16299 kr
Beställningsvara

Skydda uteplatsen från direkt solljus med snygga solsegel

Solen i all ära men om man vill kunna njuta av sina stunder ute under en längre tid så är det viktigt att med skugga. Solsegel är ett modernt och snyggt sätt att skydda oss själva och utemöblerna mot solen. Solseglet kan fästas vid ett väggfäste eller en aluminiumstolpe som sedan fästs i golv, gräs eller gjuts ner i cement. Solsegel från Umbrosa säljs i hela världen och är kända för sin höga kvalitet. Segelduken ger bra solskydd både för er och era utemöbler. Det finns olika former såsom rektangulärt, trekantigt och kvadratiskt. Ett alternativ till solsegel kan faktiskt vara en paviljong som vi också har i vårt sortiment.

Hur man vårdar ett solsegel

Seglen är gjorda av ett vattenresistent material som gör att kvaliteten och hållbarheten är väldigt bra på dessa. När de har blivit smutsiga så går det alldeles utmärkt att tvätta dessa i maskin på 30 grader. Detta medför att vi kan hålla våra solsegel i väldigt gott skick året runt.

Installationstips

Du kan installera solseglet med att minst ett hörn fästs på väggen med hjälp av väggfästen. Solseglet kan fästas på vilket element som helst som är tillräckligt starkt som till exempel ett träd. Med varje solsegel medföljer en förväringsväska och rep. Vilken storlek, form och färg är en fråga om personlig smak. Ett Ingenua solsegel ska användas under normala väderförhållanden, tål en vindstyrka på upp till 50 km/h och är vattenavvisande. Tänk dock på att ta ner solseglet när det blåser kraftigt.
1. Fixeringen av ett hörn måste vara i riktning mot linjen som skär ett hörn i två lika delar. Detta säkerställer maximal spänning.
2. Det rekommenderas att montera fästena på minst 0,5 m på varje sida av seglet. Exempel: ett solsegel på 4 m har fixeringspunkter som är 5 m från varandra, dock kan ett hörn fästas direkt på en vägg.
3. Solseglet behöver ha en lutning på 30° för att säkerställa en bra dränering vid regn och för att förhindra vattenfickor som tynger ner solseglet.

Det finns olika typer av fästen för vägg, golv och mark så du kan anpassa det efter dina behov.

Logga in
Are you in the right place?
Choose country
Continue to sommarboden.se